Voor wie

Ik richt mij op psycho-sociale probelemen en/of psychische, psychiatrische problematiek en persoonlijkheidsproblematiek waarbij het gaat om het verminderen van de klachten, het op gang brengen van gestagneerde ontwikkeling, het voorkomen van achteruitgang in het functioneren en/of het verbeteren van psycho-sociaal functioneren.

Maar ook als je merkt dat je vastloopt in je persoonlijk functioneren in relatie tot meerdere levensgebieden; bijvoorbeeld in de partnerrelatie, relaties met vrienden en familie, werk, ouderschap kan Equitherapie een juiste indicatie zijn om middels een duidelijk plan te werken aan overeengekomen doelstellingen.


Je kunt bij mij terecht voor Equitherapie naast een behandeling of begeleiding elders, mits dit in goed overleg gebeurt met je huidige behandelaar en samenwerking tot de mogelijkheden behoort.

 

Spreekt de methode je aan dan bekijk ik samen met je in het aanmeldingstraject of Equitherapie de juiste hulp is als antwoord op je vraag of probleem. 

 

Een reden om professionele hulp te zoeken is als het niet lukt om zelf en met hulp van vrienden en/of familie uit je problemen te komen en een nieuw perspectief te creëren. Vaak probeer je al lange tijd om zelf oplossingen te vinden en merk je dat wat misschien eens goed heeft gewerkt niet meer of onvoldoende werkt. Je draait als het ware steeds in dezelfde bekende cirkels rond zonder een nieuwe weg te vinden die je op een goede en positieve manier verder helpt. Iemand die door een andere bril met je meekijkt vanuit een andere positie en invalshoek kan je helpen weer nieuwe wegen te vinden. 
 
Equitherapie is een ervaringsgerichte therapie en goed te combineren met een gesprekstherapie.