Nieuws

25 jarig jubileum op 2 september.

Als paardenliefhebber ben ik begin 2010 op zoek gegaan naar een activiteit voor het vieren van mijn jubileum op mijn werk. Ik wilde graag iets met paarden vanwege mijn eigen vriendschap met paarden en kwam in contact met Anja Wouters.  Nadat ik over haar werk had gelezen dacht ik dat zij precies de juiste persoon zou kunnen zijn om samen met mij een gezellige maar ook informatieve middag te kunnen verzorgen op mijn jubileumdag .Dit als cadeautje voor mijn collega’s, werkzaam als medici ,paramedici en ondersteunende diensten in de reguliere gezondheidszorg.
In de contacten met Anja die daarop volgden zijn we gekomen tot het volgende middagprogramma:
We hadden 2 middaggroepen van elk anderhalf uur. Binnen die tijd werd de groep gesplitst in 2 groepen van elk ongeveer 7 personen. De ene groep bleef bij Anja voor een kennismaking met de grondwerkoefeningen zoals zij ze vaak gebruikt als zij samen met haar paard  met cliënten werkt. We konden hierin ervaren hoe jij als persoon verschillende situatie’s aanpakt als:  je opstelling in een vreemde/ nieuwe situatie en jou aanpak wanneer je gevraagd wordt overtuigender over te komen. Ditmaal allemaal uitgevoerd in de situatie met het paard. Na de oefening werd aan de persoon gevraagd hoe die het ervaren had en werd aan de anderen gevraagd wat je was opgevallen en of je herkend hoe deze persoon de uitvoering had gedaan.
Heel bijzonder om zo als collega’s samen met elkaar deze oefeningen te doen en hoe een ieder zich kwetsbaar kon opstellen en zich durfde bloot te stellen aan dit werken met het paard.
De andere groep ging met Inge (ook equitherapeut) aan het werk met een ander paard. Hierbij kwam nog directer het contact met het paard aan bod. De een wilde wel een rondje met hem lopen aan het touw, de ander durfde er wel op te zitten met een ander ernaast die hem vasthield en sommigen durfde zelfs verder te gaan. Draf, galop, voorwaarts of achterwaarts erop.
Voor mensen die dit niet gewend waren was er een unieke kans om dichter bij het paard te komen, soms een grote onzekerheid volledig te overwinnen of te kijken of je samen met een collega over je grens durfde over te gaan.
In alle opzichten een hele bijzondere middag. De groep had een enorme verbinding met elkaar. Mede denk ik veroorzaakt door de uitstraling van de paarden die soms rustgevend maar soms ook zeer krachtig en dynamisch aanwezig was.
Anja en Inge brachten ons een middag die vele van ons een kijkje heeft gegeven in een wereld waar ze geen weet van hadden. Informatief om als mogelijkheid in te zetten binnen ons werk in de gezondheidszorg  maar ook voor ieder individueel als spiegel om te zien wat jouw gedrag als reactie kan geven. ( aan mens of dier)
Een onvergetelijke middag met zeer veel dank aan Anja en Inge.